Doi gălățeni au fost arestați pentru trafic de droguri

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii din cadrul D.I.I.C.O.T. – S.T. Galaţi, au efectuat, la data de 12 iulie 2022, o acţiune operativă, pe linia combaterii traficului de droguri de mare risc.

Astfel, în cauză a fost realizată o acţiune de prindere în flagrant delict, în municipiul Galaţi, a unui bărbat, în momentul când ar fi comercializat aproximativ 5 grame de amfetamină.

După finalizarea acestei acţiuni, au fost efectuate 7 percheziţii domiciliare, în  judeţele Galaţi, Brăila şi Dâmboviţa, la locuinţele unor persoane bănuite de deţinere de droguri de mare risc.

Astfel, au fost ridicate 7 kg de amfetamină şi 5 grame de cannabis, 3 telefoane mobile, precum şi 11.000 de lei.

În urma probatoriului administrat, 2 bărbaţi, cu vârstele de 41 şi 46 ani, din Galaţi, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă.

Aceştia au fost conduşi şi introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi.

La data de 13 iulie 2022, în urma sesizării judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Galaţi, a fost dispusă arestarea preventivă a celor două persoane, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

La acţiune au participat poliţiştii I.P.J. Galaţi – Serviciul Criminalistic, S.C.C.O. Dâmboviţa şi jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.