Expoziția „Remember to resist. Memoria genocidului romilor din România”

0

Asociația „Plural” împreună cu Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România Elie Wiesel vă invită vineri, 28 mai  2021 ora 12:00, la deschiderea  Expoziției „Remember to resist. Memoria genocidului romilor din România.”  Vernisajul și expoziția vor fi găzduite de Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” Tecuci, strada 1 Decembrie 1918 nr. 36.

În cadrul acestui proiect, se va desfășura atelierul de lucru „Conservarea și Vizibilizarea Memoriei Genocidului Romilor”,  sâmbătă, 29 mai 2021 în intervalul orar 10:30-17:00.

Principalul obiectiv al proiectului este de a contribui la o mai bună cunoaștere a istoriei genocidului împotriva romilor din România și ne dorim să creștem nivelul de conștientizare asupra discriminării actuale a romilor.

Prin acest workshop dorim să familiarizăm participanții cu principalele teme ale expoziției „Remember to resistMemoria genocidului  romilor din România”.  Programul workshop-ului include o prezentare condensată a evenimentelor istorice cu privire la genocidul romilor și modalități prin care expoziția poate fi folosită ca o resursă educațională în acomodarea noii generații cu tema memoriei Holocaustului. Participanții vor avea posibilitatea să se familiarizeze cu metode din domeniul educației non – formale în lucrul pe teme istorice și de educație civică/ socială.

Evenimentul este derulat în parteneriat la nivel local cu Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” Tecuci. Proiect realizat cu sprijinul EVZ Foundation.

Vă așteptăm!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here