Ce a pățit un agent imobiliar din Paris după ce a scos la vânzare o garsonieră cu un milion de euro

0

Un agent imobiliar a stârnit furia parizienilor după ce a cerut 1 milion de euro pentru o garsonieră de 30 de metri pătraţi din Paris, a scris, luni, Le Figaro.

După postarea anunţului, bărbatul, director de agenţie, a primit mai multe mesaje de ameninţare, informează Mediafax.

„Înţeleg că preţul pentru un studio ar putea să şocheze într-adevăr. Dar există legea cererii şi ofertei, iar pe de altă parte suntem într-o zonă ultra-turistică. Reacţiile acestea sunt total disproporţionate”, a spus agentul imobiliar Philippe Lederman, contactat de cotidianul Le Figaro.

Proprietatea, aflată la etajul al treilea al unei clădiri istorice din cărămidă, fără lift, se situează pe celebra Champs du Mars, în apropierea Turnului Eiffel. Potrivit specialiştilor, un milion de euro este mai degrabă preţul unui apartament de 100-150 de metri patraţi, din aceeaşi zonă.

După ce a primit mai multe ameninţări, bărbatul a retras anunţul privind garsoniera, dar a anunţat că va relua procesul de vânzare.

„Nu aş fi anticipat asemenea critici din cauza acestui anunţ”, a declarat agentul imobiliar.

În Paris, preţurile imobilelor pot atinge niveluri ameţitoare. Motivul este cererea mare într-o piaţă în care oferta de apartamente este mică, ceea ce le permite agenţilor să ceară suma maximă posibilă pe proprietăţi aflate în zone turistice renumite.

Editor web: Vlad Mironescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here