VIDEO: Emmanuel Macron a fost plesnit în timp ce se afla La Drôme pentru a întâlni proprietarii de restaurante

0

Macron se afla în zonă pentru a întâlni proprietarii de restaurante, înainte de reducerea  restricțiilor Covid-19 din Franța.

Președintele francez Emmanuel Macron fost plesnit în față de un bărbat într-o mulțime în timp ce vorbea cu publicul marți, dupa vizita acestuia în sud-estul Franței, CNN a arătat  videoclipul incidentului pe mai multe rețele sociale.

Bărbatul, în timp ce apucă brațul președintelui Macron, l-a plesnit pe acesta peste obrazul stâng, în timp ce striga la sfârșitul „Macronie” – un termen peiorativ folosit în presa franceză pentru președinția lui Macron.

Garda de securitate a președintelui Macron au intervenit rapid, atacându-l pe bărbat în timp ce îl îndepărtau pe președinte de bariera metalică.

Premierul francez Jean Castex a descris incidentul ca fiind un jignire adusă democrației. La scurt timp după incident, el a declarat Adunării Naționale că, deși democrația înseamnă dezbateri și dezacorduri legitime, „niciodată nu trebuie să însemne violență, agresiune verbală și atac fizic”.

Fostul președinte al Franței, François Hollande, a scris pe Twitter: „Atacarea președintelui Republicii este o lovitură insuportabilă și intolerabilă. În fața acestui act de nedescris, întreaga națiune trebuie să se solidari față de șeful statului. În aceste condiții, trimit sprijinul deplin către @EmmanuelMacron ”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here