Datele a 1,2 miliarde de oameni au fost furate de pe un server Google, inclusiv conturi de social media Citeşte întreaga ştire: Datele a 1,2 miliarde de oameni au fost furate de pe un server Google, inclusiv conturi de social media

0

O bază de date care aduna informațiile private ale unui număr de 1,2 miliarde de oameni, inclusiv conturi de rețele sociale, adrese de email și numere de telefon, a fost descoperită neprotejată pe un server Google luna trecută, iar până acum nu se știe cum a ajuns acolo, relatează Bloomberg.

În total, pe serverul respectiv au fost găsite 4 miliarde de conturi online, care sunt deținute de 1,2 miliarde de oameni. Cea mai mare parte a informațiilor au fost colectate de către o companie numită People Data Labs, conform lui Vinni Troia, directorul unei societății de securitate cibernetică Night Lion Security. People Data Labs furnizează detalii privind emailurile de muncă și informații privind conturi de social media pentru 1,5 miliarde de oameni, potrivit firmei.

Datele sunt strânse din surse variate și apoi vândute ca modalitate de contact. Potrivit acesteia, ”peste 70% din factorii de decizie din SUA, Canada și Marea Britanie” folosesc datele sale.

Firme de ”îmbogățirea datelor” În acest caz este vorba de ”data enrichment” (îmbogățirea datelor), care înseamnă colectarea a cât mai multe date despre cineva.

Adică se caută care este email-ul său, ce cont de Facebook are, ce cont de LinkedIn etc. În general se colectează date ”la grămadă”, care apoi sunt sortate pentru fiecare om. Ulterior, se adaugă orice alte informații care se pot găsi despre persoana respectivă. Datele colectate despre cineva pot viza mărimea locuinței, starea finanțelor personale, preferințele religioase și politice, chiar și activitățile sociale preferate. O altă companie implicată este OxyData.Io, care se ocupă tot de ”îmbogățirea datelor”. Nu se știe cine a încărcat baza de date pe Google Cloud, nici cine este vinovat pentru scurgerea de informații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here