Guvernul a aprobat montarea antenelor 5g in spații publice

0

Anul 2020 şi 2021 au fost ani de stagnare pentru implementarea tehnologiei 5G din păcate. Astăzi avem informația că se fac paşi pentru un upgrade de infrastructură. Guvernul a aprobat amplasarea gratuită de antene 5G în multiple zone.

Acestia au ajuns la un acord cu operatorii de telefonie mobila referitor la montarea antenelor 5G pe stâlpii de iluminat public, pe semafoare, în staţii de transport în comun, dar şi pe spaţii verzi în oraşe.

Antenele radio se vor putea ascunde sau inegra cu mobilierul stradal, semne de circulaţie, panouri şi staţii de autobuz, de tramvai, metrou şi alte mijloace de transport. Acest proiect de lege s-a aflat vineri pe agenda Guvernului.

Operatorii nu vor avea nevoie de o autorizaţie de construire pentru a instala, modifica sau înlocui astfel de puncte de acces radio.
Excepţii sunt construcţiile legate de clădiri cu rol de monument istoric sau cu valoare arhitecturală. Proiectul de lege menţionează şi că acel contract asociat instalării elementelor de infrastructură şi antenelor pe blocuri de locuinţe se pot încheia între operatori şi asociaţia de proprietari reprezentată de preşedinte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here