10 sfaturi pentru o viata mai buna

0

Descopera 10 mici schimbari pentru o viata mai buna.

Am descoperit ca schimbarile mici sunt cele care fac diferenta in viata noastra si iti recomand si tie unele dintre acestea. Sper sa te ajute si sa le pui in practica.

1. Apreciaza ce ai (corp, minte, relatii) pentru o viata mai buna. Rasplateste-te pentru munca istovitoare cu felul tau preferat de mancare. Fa o baie sa-ti relaxezi si sa-ti rasfeti corpul. Ofera-ti cadouri. Nu numai ceilalti merita sa primeasca cadouri de la tine, ci si tu. Ai grija de sanatatea ta. Corpul tau a fost alaturi de tine in situatiile cele mai dificile, dar asta nu inseamna ca el nu oboseste, asa ca nu uita de el. Apreciaza-ti prietenii si familia. Ai ce invata de la cei dragi iar momentele alaturi de ei te-au intarit si te-au facut sa fii cine esti acum.

2. Recunoaste-ti punctele tari si punctele slabe pentru o viata mai buna. Acestea sunt elementele ce o sa te ajute in autodezvoltare si atingerea succesului. Nu este nimic gresi la a fi imperfecti. Greseala e sa credem ca nu ne putem iubi pe noi insine decat daca suntem perfecti.

3. Formeaza-ti caracteristicile pe care le doresti pentru o viata mai buna. Nici un om nu se naste invatat si cu toate abilitatile de care are nevoie, asa ca formeaza caracteristiciile de care ai nevoie. Ceea ce ne ofera o viata mai buna este ambitia noastra de a ne dezvolta si a invata din proprile greseli.

4. Cauta oportunitati si valorizeaza-le pentru o viata mai bunaPermite-ti sa infloresti, sa ai succes, sa fii fericit prin actiunile tale. Lucrurile bune rar vin in viata ta fara sa fi facut ceva. Fie ca ti-ai creat propriul drum, sau ai invat si lucrat cu oameni cu aceleasi idealuri, actiunile tale au fost cele care au ti-au adus oportunitatile din viata ta.

5. Nu te plafona, incearca lucruri noi pentru o viata mai bunaLucrurile noi te binedispun si te motiveaza. Viata e nuante de culori nu doar „doua culori”.

6. Accepta ideea micilor esecuri pentru o viata mai bunaDin greseli omul invata cele mai multe lucruri. Esecurile sunt invataturi care te ajuta in viata.

7. Invata si perfectioneaza-te toata viata pentru o viata mai bunaNu e niciodata prea tarziu sa inveti lucruri noi, sa o iei de la inceput, sa iti schimbi cariera etc. Nimic nu e batut in cuie. Viata e cum vrei tu sa fie, asa ca alege.

8. Viata e in continua schimbare si transformare, percepe fluiditatea vietiiCand esti copil te poti juca, cand esti tanar te indragostesti, cand esti adult muncesti pentru un obiectiv maret, cand esti batran te bucuri de clipele alaturi de familie. Ai ras, ai plans, ai pierdut, ai castigat, ai invatat, ai uitat, viata e fluida, bucurate si apreciaza fiecare experienta ce te face sa fii cine esti. Esti tu, si iti multumesc ca esti tu. Viata ta nu e statica si asta imi place la tine. Asta imi place la oameni.

9. Cand ai pierdut ceva sau pe cineva, gandeste-te la ce ti-a lasat frumos acel lucru sau acea persoana pentru o viata mai buna.  Cand lasi ceva in urma gandeste-te daca ai semnificat ceva frumos, util, important, iubit pentru acea persoana. Uneori putem ramane blocati pe lucrurile sau persoanele ce le-am lasat in urma: poate un iubit sau o iubita de care ne-am despartit, bunicii care au incetat sa traiasca, etc. Toti au lasat o amprenta asupra vietii tale. Am invatat ceva, ne-am bucurat impreuna, am avut experiente care ne-au legat. Nu e usor sa lasi pe cineva in urma. Dar ajuta sa te gandesti la lucrurile frumoase care ti le-au adus acele persoane sau ce ai oferit tu persoanelor respective.

10. Comunica mai mult pentru a avea o viata mai buna. Multumeste pentru orice schimb de energie, apreciaza cand vezi ceva ce-ti place, cere ajutorul cand nu stii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here