Doi parlamentari vor sa modifice modul in care se suspenda permisul de conducere

0

Cu se mai ocupă parlamentarii români? Cu legile, bineînțeles. Unele sunt atât de tâmpite sau de ticăloase încât merită toată atenția electoratului.

Doi parlamentari ALDE au conceput o lege care le acordă șoferilor dreptul de a alege perioada în care rămân fără permisul de conducere. Întâmplător sau nu, în trecutul apropiat cei doi deputați au avut probleme cu polițiștii și cu legislația rutieră.

Șoferii și-ar putea alege perioada în care vor rămâne fără permisul de conducere în urma unei abateri la legislația rutieră.

Potrivit unui proiect de lege adoptat tacit la Senat, conducătorul auto poate să-şi aleagă perioada suspendării dictate de polițist, într-o perioadă de 365 de zile de la data săvârşirii faptei. Propunerea legislativă urmează să fie dezbătută și de deputați, Camera Deputaţilor fiind for decizional în acest caz.

Inițiatorii proiectului sunt doi deputați care au avut probleme cu polițiștii. Unul dintre ei a rămas fără permisul de conducere după ce a fost prins circulând cu viteză foarte mare prin localitate, iar celălalt a lovit o tânără pe trecerea de pietoni.

Potrivit digi24.ro „în martie 2019, când a depus proiectul, deputatul ALDE Alexandru Băișanu se judeca cu IPJ Vrancea, care i-a reținut permisul de conducere pentru trei luni, după ce a fost prins circulând cu 117 km/h în localitate.

Decizia a rămas definitivă în luna mai. De asemenea, deputatul ALDE Adrian Mocanu a rămas fără permisul de conducere după ce, în februarie 2019, a accidentat o tânără pe o trecere de pietoni din Buzău.”

Cei doi parlamentari susțin că noile prevederi legale trebuie să fie aplicate doar în cazul abaterilor minore, justificarea fiind că numeroși români au probleme cu afacerile sau la locul de muncă după ce rămân fără permis. Deputaților nu le-a trecut prin cap că ar fi bine ca toată lumea să respecte legea. În plus, proiectul reprezintă încă o dovadă că parlamentarii mor de grija poporului. La fel ca atunci când și-au votat pensiile speciale!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here