Guvernul României: Cartele prepay doar cu buletinul

0

În 2019, Guvernul României luase decizia ca pe data de 1 ianuarie 2020 achiziţia de cartele PrePay de la diferiti distribuitori de telefonie să poată fi făcută doar cu buletinul. Ordonanţa de Urgenţă ce a stat la baza acestei decizii din păcate a fost atacată de Avocatul Poporului la Curtea Constituţională, iar aceastia au declarat ordonanţa ca fiind neconstituţională în februarie 2020.

După această decizie, acest subiect a fost tras pe dreapta și uitat, însă se pare că acesta a revenit în actualitate după cele mai recente evenimente din ultima perioadă (uciderea omului de afaceri arădean şi ameninţarea cu bombă de la Curtea de Apel Bucureşti).

O atenționare a fost făcută chiar de Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, acesta afirmând că este nevoie foarte mare de o lege care să oblige persoanele fizice ca achiziţiile de cartele PrePay să fie realizate doar cu buletinul.

„Pornind de la faptul că ieri a fost printr-un telefon, din nou, amenințare cu bombă la Curtea de Apel București și s-a dat peste cap toată activitatea de acolo, să luăm foarte în serios reanalizarea soluției referitoare la interzicerea cumpărării cartelelor telefonice fără buletin. O să propun această chestiune, pentru că, din păcate, tot mai multe situații în care oameni certați cu legea se folosesc de acest mijloc. Se ajunge la tragedii.

Îmi amintesc și de cazul Caracal, când a fost și atunci o situație și iată că nu s-a rezolvat nici până acum. Este un subiect pe care îl am pe agendă printre priorități. Să vedem care este soluția legală constituțională, astfel încât să se poată întâmpla asta.”, a declarat Stelian Ion pentru digi24.ro.

Puțini știu că România este printre ultimele țări din Uniunea Europeana unde cumpărarea unei cartele PrePay se face fără vreun act.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here